Slobodna bacanja

Da bi uključili što više posjetioca u takmičenja, organizovali smo individualno takmičenje za gledaoce pod nazivom Slobodna bacanja. Takmičenje je bazirano na bacanju tri lopte u publiku poslije svake utakmice, a sretni gledaoci koji uhvate loptu takmiče se međusobno.

Takmičenje se odvija tako što svaki takmičar šutira po dvije lopte, knockout sistem. U slučaju neriješenog rezultata, šutira se po jedna lopta dok neko ne promaši. Pobjednik dobija nagrade naših prijatelja (košarkasku loptu, majicu, novi obruč sa mrežicom ili mjesec dana u teretani).

Slobodna bacanja 2015

Nakon UBM2014, Slobodna bacanja su postala dosta popularna jer su omogućavala gledaocima da se uz malo sreće uključe u takmičenje i osvoje neku od super nagrada. Kroz tri dana našu publiku smo kontinuirano, nakon svake utakmice, uključivali u ovo blic takmičenje. Učesnici su bili mlađi i stariji sugrađani, djevojke i dječaci.

Ponosni smo što možemo reći da smo na UBM2015 podijelili nagrade za 30 pobjednika u takmičenju slobodna bacanja i mnogim posjetiocima smo pružili jedinstvenu priliku da se takmiče.

Slobodna bacanja 2014

Na uličnom basketu Mokušnice 2014, željeli smo da posjetioce koji nisu bili uključeni u timsko takmicenje zabavimo i pružimo im priliku da sudjeluju u ovom događaju.

Po prvi put na takmičenjima ove vrste u našem gradu, organizovano je individualno takmičenje koje je omogučavalo prezentaciju šuterskih sposobnosti naših gledalaca.

Takmičenje “slobodna bacanja“ u 2014 imalo je 18 pobjednika i 54 učesnika.

Udruženje za sport i kulturu "ZOP"

Projekat "Ulični Basket Mokušnice" je sportsko košarkaško takmičenje namijenjeno građanima Zenice, a sve u svrhu dobrog provoda i zdravog sportskog nadmetanja