UBM 2016

Tradicija u nastanku!

Ulični basket Mokušnice u 2016. godini našao se na  listi FIBA 3×3 Endorsed turnira i po prvi put u historiji grada Zenice održan je turnir ovakvog karaktera. Također, povećani su kapaciteti turnira za dodatne dvije kategorije: UBM Srednje škole i UBM Osnovne škole.

Turnir je održan 22-24.07. uz veoma veliki odziv ekipa i gledalaca, sjajnu muziku i odličnu sportsku i prijateljsku atmosferu na terenu i oko njega.

UBM FIBA Endorsed, UBM Srednje škole i UBM Osnovne škole

Treći zaredom turnir ponovno je zaljubljenicima ulične košarke donijeo mnogo dobrih utakmica, sjajne ekipe i mnogo talentovanih košarkaša iz cijele Bosne i Hercegovine. Ovogodišnji turnir je posjetilo 35 ekipa, koje su bile podijeljene u tri starosne kategorije. Na individualnim igrama učestvovalo je preko 180 mladih ljudi koji su uz smijeh i zabavu prezentovali svoje sposobnosti mnogobrojnoj publici.

UBM 3×3 FIBA Endorsed turnir je održan u terminu od 18:00 do 22:30 (petak, subota i nedjelja )

Pobjednik UBM2016:

Ekipa EuroCopy Zenica (Almir Kavaz, Kenan Uzunović, Albin Pjanić i Admir Škaljo)

UBM Srednje škole

Veoma dobre basketaške utakmice priredili su srednjoškolci iz Zenice i njihovi vršnjaci srednjoškolci iz drugih  gradova Bosne i Hercegovine. Utakmice za UBM srednje škole su odigravane svakim danom turnira od 14:00 do 18:00, a veliko finale je igrano treći dan turnira u večernjem terminu pred mnogobrojnom publikom.

Pobjednik Srednje škole:

Ekipa Mokušnice (Mirza Begagić, Dino Heljo, Dino Halilović i Amar Brkić)

UBM Osnovne škole

Da ima odličnih basketaša po osnovnim školama naših gradova uvjerila je se mnogobrojna publika koja je podržala mališane u kategoriji UBM Osnovne škole. Osnovci su utakmice igrali od 12:00 do 14:00, a finale su mališani igrali u noćnom terminu neposredno pred veliko finale.

Pobjednik Osnovne škole:

Ekipa White Mambas (Tarik Sadibašić, Deni Ćuković, Anes Podojak i Adis Zec)

Udruženje za sport i kulturu "ZOP"

Projekat "Ulični Basket Mokušnice" je sportsko košarkaško takmičenje namijenjeno građanima Zenice, a sve u svrhu dobrog provoda i zdravog sportskog nadmetanja