UBM 2017

UBM2017 – Popunjeni svi kapaciteti!

Četvrti po redu Ulični Basket Mokušnice – FIBA 3×3 Endorsed UBM 2017 imao je do sada najveću posjetu. Sva mjesta u svim kategorijama su bila popunjena, a ponovno smo posjetu imali iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regiona.

Takmičarski dio je brojao 42 ekipe, uz nevjerovatnu posjećenost publike. Svi su se odlično zabavljali uz kvalitetne basketaške mečeve i dobru muziku. Pored timskih igara, UBM 2017 odlikovalo je i dosta individualnih mečeva u našim igrama: Test vještine, šutiranje trica i slobodna bacanja.

UBM 2017 imao je tri kategorije: FIBA 2×2 Endorsed Seniori, UBM Srednje škole i UBM Osnovne škole

UBM 3×3 FIBA Endorsed turnir se održao u terminu od 18:00 do 22:30 (petak, subota i nedjelja). Prijavljeno je maksimalno 16 ekipa, koje su snage odmjeravale prvo u grupnoj fazi, a onda u knock out sistemu.

Titula UBM 2017 FIBA 3×3 Endorsed otišla je u Tuzlu.

Pobjednik UBM2017:

Ekipa Plava Poliklinika (Nedžad Čaluk, Zlatko Golijanin, Rusmir Grosić i Jasmin Jakupović)

UBM Srednje škole

Kao i prošla godina, 2017. godina će biti zapamćena po nevjerovatno jakoj kategoriji UBM Srednje škole, gdje su snage odmjerili srednjoškolci iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Prijavljeno je 16 ekipa, a ovogodišnja titula prvaka otišla je u Odžak.

Pobjednik Srednje škole:

Ekipa Caffe Bar Hype

UBM Osnovne škole

Svake godine imamo mnogo prijavljene djece u kategoriji UBM Osnovne škole, a na UBM 2017 mogli smo vidjeti pravo rivalstvo između najboljjih basketaša osnovaca. Mnogobrojna publika podržavala je svoje simpatizere, a igrači su se odužili dobrim utakmicama. Prijavljeno je 10 ekipa, a titulu najboljih basketaša odnjeli su Državni Prvaci.

Pobjednik Osnovne škole:

Ekipa Državni Prvaci

Udruženje za sport i kulturu "ZOP"

Projekat "Ulični Basket Mokušnice" je sportsko košarkaško takmičenje namijenjeno građanima Zenice, a sve u svrhu dobrog provoda i zdravog sportskog nadmetanja