UBM 2018

UBM2018 – 5.sezona !

Peta sezona po redu Uličnog basketa Mokušnice održana je u periodu 27-29.07.2018. godine. Ova godina pored petog rođendana specifična je i po tome što je UBM turnir sastavni dio Lige BiH 3×3, a pobjednik je pored novčanih nagrada dobio i kartu za državno prvenstvo. Kao i u prethodnim godinama svi kapaciteti u sve tri kategorije su bili popunjeni , a posjeta je bila izrazito velika

UBM 2018 imao je tri kategorije: FIBA 3×3 Endorsed Seniori, UBM Srednje škole i UBM Osnovne škole

UBM 3×3 FIBA Endorsed turnir se održao u terminu od 18:00 do 22:30 (petak, subota i nedjelja). Prijavljeno je maksimalno 16 ekipa, koje su snage odmjeravale prvo u grupnoj fazi, a onda u knock out sistemu. Titula UBM 2017 FIBA 3×3 Endorsed ostala je u Zenici.

Pobjednik UBM2018:

Ekipa Geosonda Zenica (Namik Varupa, Dino Šekić, Nikola Budić, Aldin Delmo)

UBM Srednje škole

Petu sezonu Uličnog basketa Mokušnice obilježila je i izrazito jaka srednjoškolska kategorija, gdje su snage odmjerile mnogobrojne ekipe sa područija Zenice i okoline. Nakon mnogo dobrih utakmica dobili smo i prvaka, a momci velikog srca odrekli su se svoje nagrade kako bi je donirali za liječenje mladog sportaša iz susjednog grada.

Pobjednik Srednje škole:

Ekipa Imperija Zenica

UBM Osnovne škole

Svake godine imamo mnogo prijavljene djece u kategoriji UBM Osnovne škole, a na UBM 2017 mogli smo vidjeti pravo rivalstvo između najboljjih basketaša osnovaca. Mnogobrojna publika podržavala je svoje simpatizere, a igrači su se odužili dobrim utakmicama. Prijavljeno je 10 ekipa, a titulu najboljih basketaša odnjeli su ekipa Hamala iz Zenice.

Pobjednik Osnovne škole:

Ekipa Hamala Zenica

Udruženje za sport i kulturu "ZOP"

Projekat "Ulični Basket Mokušnice" je sportsko košarkaško takmičenje namijenjeno građanima Zenice, a sve u svrhu dobrog provoda i zdravog sportskog nadmetanja